kondaja kirjutas:
Kui sellist liha tahad saada, siis peab seljakotiga raha kaasas olema. See põhimõtteliselt tähendab loomale ühest otsast kõige hea ja parema sisse ajamist ja samal ajal füüsiliselt tagant koristama, sest loom eriliselt liikuda ei tohiks, nii et minu seisukohalt suht looma piinamine
No see väide ei päde küll ühestki otsast. Õigemini siis viimasest otsast eelkõige.
1: Hea loomaliha ongi kallis. Meil ei osata seda veel väärtustada lihtsalt. Ja tundub, et aina rohkem hinda läheb (kaltspead ju siga eriti ei tarbi).
2: Oled vahest kuulnud väidet ''lehm (lüpsab) suust...''. Kehtib teadupärast lihaveistele samuti. Veidi teises kontekstis vaid.
3: Lihaloomad on nagunii üldjuhul vabapidamisel, mis tähendab, et saavad liikuda nii palju, kui soovivad. Ega veis pole känguru, et liikumise tagajärjel kints ''rehviks'' muutub. Jah - praktiseeritakse küll ka intensiivset nuumamist, kus liikumist on piiratud, kuid kas sel juhul on tegu piinamisega, jäägu pigem VTA otsustada.
vellemees kirjutas:
Antud pildil on marmorlus väga hea...
Mis on eriti hinnaline värk
Koostöö teaduslikust (täisväärtuslikust) söötmisest ja tõuaretusest.
Lihaveiste seltsi üritustel on tihti grillimisega tegelenud Hr Tobreluts:
http://www.grilliportaal.ee/portal/kes-on-enn.htmlEhk saavad huvilised sealtkaudu nõuandeid.
Suur osa lihast liigub meilt piiri taha. Põhjus lihtne - siinmail napib ostujõulist klientuuri. Küllap siiski otsimise peale leiab. Pakun, et suurematest marketitest vast ikka ka.