kaspar78 kirjutas:
Ma ei ütle et ader sitt on, aga ta on sellele traktorile liiga suur, veab lihtsalt traktori ära.Ma arvan et kindlasti saaks reguleerides paremaks aga põhimõtteliselt kartulimaad sellega ikka ei künna.Viljamaad ehk küll, aga kartulimaa üritan ikka võimalikult sügavalt künda.Noigatahes ei saa mõnuga künda, koguaeg veab viltu ja ratas ringi.Ma arvan ise et see 45 cm korpuse kohta on natuke palju.Võiks 35 cm olla.Pilti vist praegu ei leia, aga kui ei usu siis võin sügisel vbideo teha
http://www.taluliit.info/ tule kohale ma natukene seletan kuidas atra seada.
90 cm töölaiust ei ole nüüd küll midagi erilist. Tasub meeles pidada, et kolmene lääne oma on vähemalt meeter (ja enamasti peale...). Russ veab sahinal...
Küll aga tuleb tagaveolisega kündmisel jälgida rehvirõhku (võimalikult madal, et oleks haardekaal hästi ära kasutatud) ning katsetada ülemise tõmmitsa asendiga. Selle nurka saab veidi muuta - tuleb leida asend, kus kaalusiire tagasillale on suurim, kuid ader ikkagi veel maasse on nõus minema. Tülikas, kuid ujuvas asendis kündes ainus võimalus. Hüdrokoormuriga meie põlde korralikult ei künna - kord tõuseb pinnale, kord upub ära. Kui positsioonregulaator vähegi peab, siis seda tasub küll pruuki - saab natukenegi lisakaalu tagaratastele ja paraneb künniühtus.
Tugiratas peaks sellel preparaadil olema taga, seega sealt palju ei võida. Kui aga on keskel, nihuta võimalikult taha - saab jälle natuke kaalu veoratastele.
Kui kipub nina tõstma, tuleb ette lisada raskusi. See võib tunduda küll naljakas, kuid esirataste mahasundimiseks kaalu lisamine parandab tegelikult ka haardekaalu.
Tuletan meelde, et korraliku kündi saab ainult nii seatud adraga, mis jookseb otse ka lõtvade rippsüsteemi külgtõmmitsatega.
Kui jutt käib aga Tartu adra asemel Voka adrast, mis kinnitub haakekolmnurgaga, siis seda ei saagi korralikult jooksma enne, kui kolmnurk lahti lõigata ja keevitada tagasi künniasendis. Ega ilmaasjata ei ole vanadel lääne atradel veolatt vändakujuline...
Võrumaale minge laupäeval aga kindlasti - väärt ettevõtmine tuleb